Resposta de l'enigma [gener]

La resposta de l'enigma d'aquest mes és... Que hi havia una gran massa de "polls de moro" tal com diu el pòster del Presència (veure àlbum de fotos Picasa), totes allà reproduint-se a l'escorça. També és veritat que les etiquetes d'escriure el desig estaven totes tirades a terra, però no es tractava d'això. Aquest cop no ho ha encertat ningú. Era una mica difícil perquè la foto era feta des de molt lluny.

dilluns, 26 de gener del 2009

Primera punxada al nou pavelló

Abans-d'ahir el CB Vic va fer el partit de la primera jornada de la 2a volta contra el Leche Río Breogán, a les 8 del vespre.

Tota l'hora va estar guanyant el Breogán per 4 o 5 als primer i segon quarts i després, ja de 6 a 10 punts en contra del Vic. Com al partit contra el Lleida, al Breogán també li van expulsar un jugador cap al final.

A la segona part vam anar a seure a l'altra banda i a dalt de tot de les grades (es veu per les fotos). Estadístiques del partit.

dissabte, 24 de gener del 2009

Jornada 4 a Badalona: Suspesa x2

Avui, com dissabte passat el meu pare i jo hem anat a les pistes d'atletisme de Badalona per fer la 4a Jornada de Promoció a Badalona. Per començar quan m'he llevat ja se sentia el vent molt fort, després, a 1/4 de 9 hem marxat de casa i seguia fent vent, moltes galledes de l'orgànic de la recollida porta a porta de Calldetenes estaven al mig del carrer. Més endavant, a Llerona hi havia una cua de cotxes i hem hagut d'anar per un polígon d'allà. Després, havia caigut un arbre i també hi tornava a haver cua, i llavors, feia molt vent però hem arribat bé. A l'aparcament de les pistes (que és de sorra), cada cop que feia una ventada s'ensorrava tot. Un cop a les pistes, he fet l'escalfament... fins a les 10 que ja havia de fer la primera prova, pes. Era la primera vegada a la meva vida que feia aquesta prova, però veient com ho feien els altres ja ho he entès. He tirat un cop, i després, quan feien la 2a ronda el vent encara ha bufat més fort, es movien els focus altíssims, s'ha tombat la tanca protectora que envolta la pista i s'ha suspès la prova per 5 o 10 minuts. Però poc més tard, al cap de 2 o 3 minuts ja han dit que no s'esperaria més i se suspenia tot. A la tornada la carretera estava en molt més mal estat, hi havia branquillons per les vores i bastants arbres tombats amb grues, excavadores i policia serrant-ne d'altres i apartant-ne de la carretera.
La setmana passada ho van suspendre per la pluja i aquesta pel vent; la setmana que ve, per què serà?

divendres, 23 de gener del 2009

Un meu nou bloc, el de Geografia

He fet un nou bloc, és de geografia i de tant en tant hi posaré preguntes (endevinar un país, un lloc...), sinó, a baix de tot d'ell hi ha tots els nivells del Traveler IQ Challenge™, que aquí només hi ha el de tot el món.

L'adreça del bloc és bgeografia.blogspot.com.

diumenge, 18 de gener del 2009

2a victòria del CB Vic al nou pavelló

CB Vic 89-Plus Pujol Lleida 76, així van quedar al partit de la Jornada 17 de la lliga LEB Or d'ahir a la tarda. Hi vam arribar cap a les 4 de la tarda, mitja hora abans del començament del partit.

Durant el 4t quart, estava molt igualat però, per pocs punts anava guanyant el Lleida, a la mitja part 34 a 35, però a l'últim quart el Vic va remuntar fent molts triples i van expulsar per 5 personals en Lewis del Lleida. Van acabar guanyant el Vic per 89 a 76.

A la mitja part van fer la presentació dels equips base i filials. Estadístiques del partit.

dissabte, 17 de gener del 2009

Obres institut 1

Abans-d'ahir, a davant de casa hi van posar una cosa nova de les obres, uns pals molt llargs que semblen ser per l'electricitat o el telèfon.

dimecres, 14 de gener del 2009

Comença natació

A partir d'avui amb els de 6è a l'hora d'educació física anem a natació al CT Vic, hi anirem 9 dies 1 hora (la meitat de 3 a 4 i l'altra de 4 a 5). A mi m'ha tocat anar-hi de 4 a 5.

Avui també han començat les obres a davant de casa meva que crec que ja són de l'institut nou.

14 de Gener 2009: FAIG 12 ANYS!!!

diumenge, 11 de gener del 2009

NOU ACCÉS DIRECTE A LA BARRA LATERAL

Aquest és el nou accés directe que he posat a la barra lateral, va directament als meus àlbums web de Picasa.

*La càmera de fer fotos de la foto val 336000,00€

dissabte, 10 de gener del 2009

Jornada 4 suspesa a Badalona

Avui al matí, amb el meu pare hem anat a les pistes d'atletisme de Badalona anomenades Pistes d’Atletisme Paco Águila, al barri del Canyet al darrere de l'església del Sant Crist de Canyet. Hem sortit de casa que plovisquejava una mica, i quan passàvem per Parets del Vallès, encara més, però al moment que hem arribat a la zona de les pistes, ha parat de ploure. Tot i no ploure, ho havien suspès igualment, perquè anteriorment havia plogut molt. A les pistes no hi havia ni grades per seure, només hi havia la pista d'un tartà molt vell i un edifici de planta baixa lateral pels vestidors, un gimnàs...

Després hem marxat per la carretereta que passava per allà (la BV-5011) fins a Montcada i Reixac, passant pel barri del Canyet, St. Jeroni de la Murtra i la urbanització de la Vallençana, de cases bastant antigues (hem travessat el Parc de la Serra de Marina) amb una parada de bus a quasi bé cada casa durant tot el camí.

Un cop a Montcada i Reixac hem agafat la BV-5001 fins a Montornès del Vallès on hem agafat la C-17 fins aquí.

dimecres, 7 de gener del 2009

Cavalcada de Reis, i l'endemà

El dia 5, abans d'ahir, vam anar a veure la Cavalcada de Reis, normalment hi anàvem a la de Vic, però l'any passat vam provar d'anar a la de Calldetenes a veure com era i aquest any hi hem tornat. Com a l'any passat, hi vam anar al C/ Barcelona i llavors pel C/ St. Tomàs mentre els reis passaven pel C/ St. Jordi. Els vam tornar a veure al C/ Gran i tot seguit a la Plaça 11 de Setembre on van entrar a l'ajuntament per davant del pessebre vivent. Dins l'ajuntament els reis donaven caramels a tots els nens.

El dia després ja ens vam trobar tots els regals al menjador, després vam anar a casa dels avis de Calldetenes i després a casa els avis de Vic on vam dinar i agafar més regals. A la tarda i al vespre va nevar (almenys a Calldetenes), molt més que l'altre dia i avui al matí hem anat pels terrenys de davant de casa (els que s'hi va fer el cros) i pel jardí que hi hem fet un ninot de neu.

dilluns, 5 de gener del 2009

Inauguració del nou pavelló: CB Vic-Los Barrios

Al vespre d'ahir vam anar al nou pavelló del CB Vic, al partit de lliga LEB Or que servia de partit d'inauguració. Era contra Los Barrios, de Cadis. El partit va començar a les 7 del vespre, van fer 2 punts els de Los Barrios, però després el Vic va remuntar i va seguir guanyant fins al final. A la mitja part, guanyava per 15 punts (40-25), però als 3r i 4t quarts el Los Barrios va anar retallant fins que va acabar el partit amb molta emoció 75 a 74 a favor del CB Vic. Els seients eren de molts colors: Blau fosc, gris, groc, vermell, blau clar i taronja. Estadístiques del partit.

diumenge, 4 de gener del 2009

El derbi català de segona A: Nàstic 3-Girona 0

Ahir es va disputar el derbi català de la segona A de la primerasvolta, a mi m'agraden els dos equips, però volia que guanyés el Nàstic de Tarragona. Abans de començar el partit (que el vam mirar pel Canal 33), deia que guanyaria el Nàstic per 2 o 3 a 1. Però encara millor, van quedar 3 a 0.

Crònica del partit (del Website oficial del Gimnàstic de Tarragona):

El Gimnàstic de Tarragona ja mira cap a dalt. Els granes han guanyat per 3 gols a 0 al Girona, en un gran partit dels de Ferrando, que l'han tingut controlat durant els 90 minuts.
El Gimnàstic ha confirmat la bona ratxa i ja en el minut 14 guanyava per 1 gol a 0, gràcies a un gol de Víctor amb el cap, després d'una centrada de Jordi Alba. Amb el gol, els de Tarragona encara han dominat més el joc durant la primera part, mentre que el Girona creava perill a pilota parada.
El Nàstic ha ampliat el marcador abans de la mitja part, per mitjà d'un penal xiulat sobre Mingo. L'especialista Jandro no ha fallat i els granes se n'han anat al vestuari amb un clar 2 a 0.
El Girona ha sortit més entonat a la segona part i durant els primers deu minuts ha controlat el ritme del partit, però ha notat la falta de pòlvora ofensiva. El Nàstic, mentrestant triangulava i començava a agradar-se. Tal era el joc dels granes que s'han sentit els primers crits d'olés de la temporada al Nou Estadi. I en el 80' ha arribat el tercer després d'una gran jugada personal de Víctor que ha deixat el gol en safata a Mario Gibanel.
D'aquesta manera el Nàstic encadena 3 victòries consecutives i comença a mirar cap a la zona d'ascens.

I ara, la crònica de la web del Girona FC:

El derbi ha estat intens. El Girona no s'enfrontava al Nàstic en partit oficial de lliga de Segona Divisió des de la temporada 1950-51 i això suposava un al·licient més per als aficionats. Més de dos-cents es van desplaçar ahir al Nou Estadi des de Girona.

Els de Tarragona han encarrilat el partit ja al minut 15 de la primera meitat amb el gol de Víctor Casadesús. Jordi Alba ha provat de xutar a porteria des de la banda dreta però li ha sortit un misto en forma de centrada involuntària que ha acabat rematant de cap Víctor Casadesús al fons de la xarxa. Amb el marcador a favor, el Nàstic s'ha trobat molt còmode tot i que els de Räul Agné haurien pogut empatar amb una rematada de cap de Serra que Rubén ha refusat a còrner i, sobretot, un gran xut des de fora de l'àrea de Xumetra que ha sortit fregant el pal. Però del possible empat s'ha passat al 2-0. Quan només quedaven cinc minuts per anar al descans, el lateral Mingo s’ha escapolit de Jose que l’ha fet caure a terra quan era apunt a entrar a l'àrea. L’àrbitre però ha assenyalat la falta dins de l’àrea. El penal l’ha transformat Jandro. Amb el 2 a 0 s’ha arribat al descans.

A la segona meitat, Manga ha deixat el seu lloc a Paco Esteban. El Girona ha avançat línies i ha aconseguit assetjar la porteria rival. Els gironins han anat deixant uns espais que ha aprofitat el Nàstic per jugar a la contra. Quan faltaven 10 minuts per al final, els de César Ferrando han sentenciat el partit amb el definitiu 3-0. Mario Gibanel només ha hagut de rematar una pilota centrada per Casadesús després de superar dos rivals dins de l’àrea. El Nàstic ha acabat el partit amb 10 homes per expulsió de Medina, que la setmana vinent es perdrà el partit de Castelló. El Girona s’enfrontarà la setmana vinent a casa contra l’Eibar.

dijous, 1 de gener del 2009

ENIGMA:

Li trobes alguna cosa estranya a aquesta olivera? És la de Vic per la Pau del parc del Barri de les Quatre Estacions per penjar-hi desitjos. Si creus que li has trobat, fes un comentari dient-ho. (Dient la cosa estranya).

La resposta, l'1 de febrer.

L'últim vespre de l'any

Ahir al vespre, ja a l'any passat, a les 7 del vespre vaig anar a córrer la meva primera St. Silvestre Manlleuenca, hi vam arribar a 2/4 de 7 per inscriure'm, una cua gegant per un dorsal fet amb retolador i havent escalfat poquet, a les 7 i 5 minuts, després de la cursa fins a 10 anys, on hi corrien els pares de la majoria de nens, vaig córrer la meva cursa, la d'11 a 14 o 15 anys.

Només s'havia de fer 1200 metres fent una volta a un tros de l'Avinguda Roma. Hi va haver nens que van retallar el circuit i es van colar.

No sé en quina posició vaig quedar perquè encara no les ha penjat.

Un cop a casa vam fer un sopar especial com el de Nadal que ens vam fer nosaltres. Al dinar d'avui també hi ha hagut alguna cosa especial.